Akcie

Rekordní DJIA, stagnace S&P 500, Nasdaq Composite v červeném

Středa 3. říjen 2018 15:14

Hlavní akciový index Dow Jones Industrial Average v úterý zaznamenal 14. rekord tohoto roku. Trhu se podařilo setřást obavy fiskálních nejistot Itálie. Hlavní akciový index širšího trhu S&P 500 stagnoval a Nasdaq Composite oslabil.

Trh se stále obává nejistoty obav rizik nebezpečí mezinárodního obchodu včetně protekcionistických jevů jako jsou obchodní války, cla apod. Trh hlavně dráždí jen minimální progres na trase obchodních vztahů USA - Čína. Obě země jsou jedničkou a dvojkou světové ekonomiky. Navíc probublává krize v Itálii. Podle očekávání nová populistická vláda státním rozpočtem s velkým deficitem nervuje jednak opozici, ale taky Evropskou unii a finanční trhy. Přestavitelé EU na Itálii dorážejí, že třetí největší ekonomika eurobloku současným rozpočtovým plánem porušila rozpočtová pravidla.

Indexu Dow Jones Industrial Average pomohl růst akcií jeho průmyslových firem: Boeing + 0,7 %, 3M + 0,3 % a Caterpillar + 0,7 %.

Akcie Amazon.com oslabilo zvýšení minimální mzdy

Akcie obra sociálních médií Facebooku ztratily téměř 2 % a nedovolily vzrůst ani S&P 500 ani Nasdaq Composite. S&P 500 se přes úterní stagnaci drží blízko svého nedávného rekordu. Index stlačil níže pokles akcií sektoru diskreční spotřeby. Index sektoru finance indexu S&P 500 v pondělí končil ve značné ztrátě. V úterý se ale otočil do mírného zisku. Tento pohyb rovněž pomohl Dow Jones Industrial Average. Naopak, index sektoru veřejných služeb indexu S&P 500 přidal 1,3 %. Bylo to nejvíce ze všech hlavních sektorů indexu S&P 500.

V úterý S&P 500 stagnoval na 2 923 bodech, Dow Jones Industrial Average posílil 0,5 % na 26 773 bodů a a Nasdaq Composite klesl 0,5 % na 7 999 bodu.

Akcie Amazon.com v úterý klesly 1,7 %. Firma totiž oznámila, že zvyšuje minimální hodinovou mzdu na 15 USD.

Akcie Stitch propadly více než 35 % po svých kvartálních výsledcích.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web