Akcie

Republikáni připravují prodloužení snížení daní

Pátek 14. září 2018 14:39

Výbor Sněmovny reprezentantů spravující daňovou legislativu pod taktovkou a převahou republikánských reprezentantů odhlasoval v poměru 21/15 trvalé prodloužení redukce daní z příjmu fyzických osob.

Redukce byly v rámci Trumpovy daňové reformy uzákoněny loni. Ve výboru mají převahu republikáni. Hlasování proběhlo v souladu se stranickou linií. V praxi to znamená, že zákon poputuje do hlavního pléna Sněmovny reprezentantů, dolní komory Kongresu. V něm by hlasování by mělo proběhnout 1. října. Hlasování by se ale mohlo zadrhnout v horní komoře Kongresu, v Senátu. Tam je rovnováha republikánů a demokratů značně vyrovnanější.

Trump podpisem stvrdil a uzákonil daňovou reformu v prosinci. Věhlasný legislativní balík vstoupil v platnost pod názvem Zákon daňových škrtů a pracovních míst. Legislativa udělila trvalou významnou daňovou úlevu firmám. Škrty daní fyzických osob, by ovšem podle ní, měly vypršet po roce 2 025.

Podpora republikánů do voleb

Republikáni v rámci zákona v posledních týdnech ladili hlavně limit odpočitatelných položek. Ten v rámci původní daňové reformy kompenzoval dopad snížení daní na růst deficitu federálního rozpočtu. Aktivní s novelizací daňového zákona proto byli hlavně republikánští zákonodárci a kandidáti, kteří budou ve volbách s demokraty soupeřit ve státech, jež jsou baštami demokratů (např. New York).

Zákon z dílny republikánů je chápán jako impuls a pomoc republikánským kandidátům v boji o křesla do Kongresu ve volbách letos v listopadu (6.).

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web