Akcie

Robustní Prodeje nových domů USA v březnu opět nečekaně silně vzrostly

Středa 24. duben 2019 14:52

V USA v březnu prodeje nových domů vzrostly 4,5 % meziměsíčně na 692 000 z revidovaných 677 000 v únoru. Trh čekal prodeje nových domů 647 000. Data jsou v anualizovaném vyjádření. Robustní Prodeje nových domů tak opět nečekaně silně vzrostl.

USA: Prodeje nových rezidenčních domů (3 2019, anualizovaně)

Skutečnost: 692 000
Očekávání:  647 000
Předchozí:   662 000

USA: Prodeje nových rezidenčních domů (3 2019, m/m)

Skutečnost:  4,5 %
Očekávání: - 2,7 %
Předchozí:     5,9 %

Rozbor: Prodeje nových domů v březnu meziročně vzrostly 3 %.

Hodnocení: Robustní růstový trend Prodejů nových domů stále trvá. Jiná data trhu domů ale již tak zářivá nejsou hlavně výsledky březnových zahájení staveb domů v posledních letech stagnují možná i přímo slábnou.

Trh domů je stále dlouhodobě silný a rostoucí, ale vinou růstu cen nemovitostí a úrokových sazeb je v posledních kvartálech zabržděný. Vzdor celkové síle hospodářství i poptávce po domech trh domů má potíže růst.

Síla trhu domů plyne z jeho robustní poptávky. Ta se odvíjí ze solidního růstu ekonomiky, trhu práce, decentního růstu mezd a silného spotřebitelského sentimentu s komfortním optimismem domácností do budoucna. To posiluje poptávku po domech. A naopak, robustní trh domů udržuje v solidním růstu také celé hospodářství vzhledem k růstu aktivit, poptávky a produkce vázaných k trhu domů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web