Akcie

Růst Wall Streetu pokračuje, technologie vedou S&P 500 a Nasdaqu na rekord

Čtvrtek 30. srpen 2018 15:17

Akcie USA ve středu opět vzrostly. Hlavní akciové indexy burzy US, S&P 500 a Nasdaq Composite opět dosáhly na své nové rekordy, již čtvrtý obchodní den v řadě. K růstu pomohlo posílení technologických akcií.

Nákupnímu investičnímu sentimentu přiložily polínko nadějná jednání mezinárodního obchodu.

Akcie Applu táhly růst akcií technologického sektoru. Akcie Producent iPhonů dosáhly na rekordní zavírací maximum 222,98 USD.

Tržní hodnota Amazonu se blíží bilionu

Další akcie prestižních technologických růstových firem s potenciálem, tzv. skupiny FAANG (Facebook, Apple, Amazon.com, Netflix a matka Google Alphabet) vzrostly. Podporu jim dodala investiční banka Morgan Stanley. Ta zvýšila cílovou cenu akcií akcií firem Amazon.com a Alphabet. Investiční banka tím dostala své cenové cíle pro tyto tituly v porovnání s jinými bankami a brokery Wall Streetu k samotnému vrcholu. V odpovědi na krok Morgan Stanley akcie Amazon.com posílily 3,4 %. To zvedlo souhrnou hodnotu akcií spotřebitelského diskrečního sektoru.

Samotný Amazon.com se přibližuje k důležitému milníku. Tržní hodnotu bilion dolarů zlomil nedávno právě Apple a Amazon.com může být druhou společností USA, které se to povede. Akcie Facebooku a Netflixu vzrostly mírně.

Poté, co USA a Mexiko v pondělí dosáhly bilaterální dohody USA a Kanada pracují na obchodním konsensu. Tím by zachránily Severoamerickou dohodu volného obchodu (NAFTA). Trh si všiml signálů, že Kanada je vystupuje smířlivěji v probíhajicících jednáních s USA.

S tím jak léto spěje ke konci, se zdá, že mělké obchodní objemy které někdy trh sužují ale tentokrát trhu prospívají. Umožňují to přiznivé fundamenty poslední doby.

Index S&P 500 vzrostl 0,6 % na 2 914 bodů, Index Dow Jones Industrial Average posílil 0,2 % na 26 125 bodů a Index Nasdaq Composite přidal 1,0 % na 8 110 bodů. Objem zobchodovaných akcií burz USA dosáhl 5,63 miliard ve srovnání 6,12 miliardy. To je posledních 20 obchodních dnů.

Z 11 hlavních sektorů Indexu S&P 500 osm zakončilo středeční obchodování růstem. Největší procentuální růsty vykázaly sektory diskreční spotřeby a technologií.

Akcie provozovatele restaurací Yum China Holdings pokračovaly v růstu. Posílily 5,5 % poté, co firma odmítla nabídku odkoupení čínského konsorcia za 17,6 mld. USD.

Akcie společnosti American Eagle Outfitters spadly 6,5 %. Firma totiž oznámila za druhý kvartál výsledky, které trh zklamaly. Výhled firmy rovněž nenadchl.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web