Akcie

Silný spotřebitelský sentiment, firemní barometr Chicaga a rovnovážná inflace (týdenní výhled USA)

Pondělí 27. srpen 2018 18:02

Index spotřebitelského sentimentu Conference Board v srpnu má zůstat silný. Červencová inflace dle Indexů PCE dle trhu setrvá blízko cílových hodnot Fedu. Srpnový Firemní barometr Chicaga má nadále potvrzovat velmi silný růst regionální aktivity.

Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (08 2018, 28.8.): Spotřebitelský sentiment dle trhu v srpnu sice drobně meziměsíčně klesl, má ale zůstat silný. Robustní ekonomika a trh práce totiž nadále solidně rostou. Navíc akciový trh je na rekordních úrovních.  

Deflátor cen spotřebitelských výdajů PCE (07 2018, 30.08.): Inflace postupně roste i na jádrové úrovni (bez cen potravin a energií). Po letech její nepřirozené slabosti se již vyhoupla k cíli Fedu a je již nyní nadprůměrná.

Firemní barometr Chicaga (08 2018, 31.08.): Růst ekonomické aktivity regionu významně zastoupeného automobilovým průmyslem se dle odhadu trhu v srpnu ve srovnání s červencem drobně snížil. Pořád by ale měl zůstat velmi silný.

Očekávaný dopad dat na trhy: Silný spotřebitelský sentiment, velmi silný růst regionální ekonomické aktivity a vzestup inflace k cílovým hodnotám centrální banky jsou zprávy dobré pro dolar a akcie, nepříznivé pro zlato a dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web