Akcie

Tencent: Zisk poráží očekávání, tržby za očekáváním

Středa 21. březen 2018 17:00

Čínský intenetový gigant Tencent Holdings oznámil posílení investic v oblastech videí, plateb, cloudových služeb, umělé inteligence a chytrého maloobchodu. Soustava několika IPO firmě pomohla k lepšímu než očekávanému kvartálnímu čistému zisku.

Firma sociálních médií a her je asijskou nejhodnotnější firmou s tržní kapitalizací 560 mld. USD. Světově je číslo 5. za Applem Alphabetem, Amazonem.com a Microsoftem.

Prezident společnosti Martin Lau k výsledkům řekl že mnoho úspěchů je ovocem investic, které firma podnikla před lety. Proto i rok 2018 je podle Laua pro firmu obdobím, v kterém plánuje posílení investic v řadě klíčocých oblastí.

Čistý zisk za poslední tři měsíce roku 2017 se téměř zdvojnásobil y/y na 3,29 mld. USD. Růst tržeb 51 % byl menší než se čekalo, když růst tržeb mobilních her zpomalil ve srovnání s předchozím kvartálem.

Hlavní stratég firmy James Mitchell reportérům řekl, že se firma příliš neobává přísnější kontroly čínských investic vládou USA, protože většina zámořských investic Tencentu míří do minoritních podílů v sektorech, které nejsou citlivé a jsou rozšířeny po celém světě.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web