Akcie

Týden končil v kladných číslech, pomohlo otevření úřadů i Starbucks

Pondělí 28. leden 2019 18:46

Páteční obchodování příznivě ovlivnila data kavárenského řetězce Starbucks, který ohlásil nad očekávání silné kvartální tržby. Investory pak povzbudila zpráva o dočasném otevření amerických úřadů.

Hlavní akciové indexy největších firem USA Dow Jones Industrial Average a Nasdaq Composite v pátek vybojovaly pátý týdenní zisk v řadě. Naopak hlavnímu akciovému indexu širšího trhu S&P 500 se nepodařilo přidat pátý korálek a po čtyřech týdnech růstu tento index v týdenním součtu vůči předchozímu týdnu oslabil.

Firemní výsledková sezóna USA čtvrtého čtvrtletí je v plném proudu. Své výsledky zatím zveřejnilo přibližně 22 % firem indexu S&P 500. Odhady trhu se podařilo překonat 72,3 % z nich. Analytici nyní předpokládají růst zisku korporací USA indexu S&P 500 za čtvrtý kvartál 14,2 %.

V pátek akciový index širšího trhu S&P 500 vzrostl 0,9 % na 2 665 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average vzrostl 0,8 % na 24 737 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite přidal 1,3 % na 7 165 bodů.

Své majitele v pátek na burzách USA změnilo kolem 7,55 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo 7,79 mld. akcií.

Data obchodních objemů v posledních týdnech byly zvýšené vzhledem k říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace burzovní aktivity 11. října se s výprodejní akciovou vlnou obchodovalo 11,44 mld. akcií. Nadprůměrná obchodní aktivita, volatilita a poklesy akciového trhu USA se přenesla i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry nicméně v lednu volatilitu i obchodní objemy poněkud redukuje.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web