Akcie

USA: Index ekonomické aktivity Fedu Philadelphia v květnu nečekaně silně vzrostl

Pátek 17. květen 2019 15:24

Index ek. aktivity Fed Philadelphia v květnu vzrostl na 16,6 z 8,5 v dubnu. Trh čekal jeho menší vzestup na 9,0. Růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu v květnu vzrostl značně víc, než se čekalo, na solidní hladinu ze slabé dubnové úrovně.

Výhled ek. aktivity mírně posílil.

USA: Index současné obecné ekonomické aktivity Fed Philadelphia (5 2019):

Skutečnost: 16,6
Očekávání:   9,0
Předchozí:    8,5

Rozbor: Růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu tak v květnu vzrostl značně víc, než se čekalo, na solidní hladinu ze slabé dubnové úrovně. Jiná data aktivity průmyslových firem, nové zakázky a zaměstnanost, i v květnu pokračovaly v solidním růstu.

Výhled průmyslových firem regionu ekonomické aktivity pro druhé pololetí tohoto roku mírně posílil, ale zůstává nepřesvědčivý. Očekávání firem do závěru roku tak je opatrné. Na druhou stranu výhled průmyslových podniků svých zakázek, zaměstnanosti a investic stále ukazuje spíše solidní růst.

Hodnocení: Data vykazují zlepšení vůči dubnu hlavně v případě současné situace. Výhled průmyslových firem ekonomické aktivity ale zůstává střídmý.

Regionální data ekonomické resp. průmyslové aktivity v posledních měsících vykazují smíšená data a trendy. Agregátní data průmyslové a ekonomické aktivity, Index ISM zpracovatelského průmyslu a růstu hrubého domácího produktu zatím stále vykazují solidní růst.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web