Akcie

USA: Index ISM služeb v únoru klesl méně, než se čekalo

Pondělí 5. březen 2018 16:46

Index ISM služeb v únoru klesl na 59,5 z 59,9, trh čekal pokles na 59,0. Růst aktivity služeb tak oslabil, méně než se čekalo a zůstává silný. Pokles indexu byl tažen citelným oslabením růstu zaměstnanosti z velmi silného na solidní tempo.

Index ISM služeb v únoru klesl na 59,5 z 59,9, trh čekal pokles na 59,0. Růst aktivity služeb tak oslabil, méně než se čekalo a zůstává silný. Pokles indexu byl tažen citelným oslabením růstu zaměstnanosti z velmi silného na solidní tempo. Naopak dále posílily velmi silné růsty aktivity produkce a nových objednávek. Růst nevyřízených zakázek posílil na solidní tempo, v lednu byl slabý. 

Data potvrzují sílu americké ekonomiky, v tomto případě aktivity segmentu nejvýznamnějšího odvětví hospodářství. Navíc oslabení růstu bylo způsobeno zpožděným ukazatelem zaměstnanosti. Naopak předstihové ukazatele aktivity služeb, tj. zakázky a produkce ještě zrychlily velmi silný růst z ledna.

Data jsou dobrá pro dolar a akcie, nepříznivá pro zlato a dluhopisy. Trh na výsledky odpovídá drobným posílením dolaru k euru 0,1 %, index S&P 500 po datech roste 0,1 %. 

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web