Akcie

USA: Prezident Trump nakonec podepsal zákon rozpočtu

Pondělí 26. březen 2018 10:40

Prezident USA Donald Trump nakonec v pátek podepsal zákon o vládních výdajích (v objemu 1,3 bil. USD), čímž odvrátil nebezpečí uzavření vládních institucí vzhledem k uzavření jejich financování k páteční půlnoci. Zpráva je uklidněním pro trhy.

Prezident USA Donald Trump nakonec v pátek podepsal zákon o vládních výdajích (v objemu 1,3 bil. USD), čímž odvrátil nebezpečí uzavření vládních institucí vzhledem k uzavření jejich financování k páteční půlnoci. Uzavřel tím několik hodin zmatků vyvolaných jeho tweetem, že zvažuje zákon vetovat, ačkoliv Bílý dům předtím ujišťoval, že zákon podepíše před pátečním termínem.

Trump svůj podpis zákona zdůvodnil zvýšením vojenských výdajů o 60 mld. USD vzdor nesouhlasu s řadou částí navrhované legislativy. “Říkám ale Kongresu,už nikdy znovu nepodepíšu žádný další takový zákon.”

Trump v pátek nejprve v twitterovém příspěvku řekl, že veto zákona zvažuje, neboť není spokojen s řešením imigrace a rovněž s jen částečným financováním stavby zdi na hranicích s Mexikem. Návrh Kongresu na zeď chystá 1,6 mld. USD, Trump žádal 25 mld. USD. Později byl ale poradci přesvědčen veto neaktivovat vzhledem k jeho případnému obvinění z uzavření vládních úřadů a pokračováním jednání témat, jimiž je znepokojen.

Zpráva je uklidněním pro finanční a komoditní trhy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web