Akcie

Výhled týdne: USA - Zahájení/povolení staveb domů, Index Fed Philadelphia, Eurozóna - Index ZEW, Čína - HDP

Pondělí 16. duben 2018 19:32

Zahájení/povolení staveb domů USA v březnu pokračovaly solidním růstem (17.4.). Index aktivity Fed Philadelphia v dubnu má vykázat drobné oslabení růstu (19.4.), Index ZEW má v dubnu oslabit (17.4.), HDP Číny má v 1Q pokračovat silným růstem (17.4.).

USA

Zahájení/povolení staveb domů (03 2018, 17.4.): Data mají potvrdit solidní růst trhu domů, což je příznivé pro akcie a dolar

Index obecných současných ekonomických podmínek Fed Philadelphia (04 2018, 19.4.): Růst ek. aktivity má drobně oslabit, má ale zůstat solidní, což jsou stále dobré zprávy pro dolar a akcie. V očekávání ale bude půlroční výhled firem vzhledem ke zřícení optimismus očekávání v dubnových výsledcích průmyslu resp. ekonomiky regionu Philadelphia.

Eurozóna

Index ZEW sentimentu ekonomických očekávání Německa resp. eurozóny (04 2018, 17.4.): Trh čeká další pokles očekávání, když ekonomické klima je bržděno obchodními válkami resp. konfliktem v Sýrii, evropským brzdným specifikem je stále silné euro. Před redukci očekávání aktuální situace je nadále v Německu hodnocena velmi dobře.

Čína

HDP (1Q 2018, 17.4.): Růst ekonomiky má dosáhnout nadále tempa 6,8 % stejně jako v předchozím kvartále, komfortně nad vládním cílem 6,5 %. Obávaná politika redukce finančních rizik (kvůli nebezpečí výraznějšího zpomalení růstu ekonomiky) resp. snížení průmyslového znečištění by se tak tolik projevit neměla.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web