Akcie

Wall Street mírně posílil, pozornost mezinárodního obchodu upřena na Kanadu

Středa 29. srpen 2018 19:22

Hlavní akciové indexy USA S&P 500 a Nasdaq Composite v úterý mírně posílily. Uzavřely tak na svých rekordních maximech třetí obchodní seanci v řadě. Trh tak řeší, zda vybrat zisky po růstu cen akcií díky příznivému vývoji sporů mezinárodního obchodu.

Ty na trh tento rok nepříznivě působí.

Na sklonku léta i hlavní akciový index Dow Jones Industrial Average zavřel mírně výše. Obchodní seance se vyznačovala slabšími obchodními objemy a proměnlivým nejednoznačným obchodováním. Investoři totiž zvažovaly výběr zisků akciového trhu posledních dnů nebo pokračovat s tržním momentem.

USA a Mexiko v pondělí dosáhly dohody v rekonstrukci Severoamerické dohody volného obchodu (NAFTA). Pozornost mezinárodního obchodu se přesunuje na Kanadu. Kanada se připojila ke svým protějškům USA a Mexika ve Washingtonu s cílem zůstat souřástí trilaterálního paktu.

Index S&P 500 stagnoval na 2 898 bodech, Index Dow Jones Industrial Average vzrostl 0,1 % na 26 064 bodů a Index Nasdaq Composite přidal 0,2 % na 8 030 bodů.

Tesla zůstává na burze, její akcie klesají

Růst cen akcií opět vedl technologický sektor, růstem se přidal i sektor nemovitostí. Růst akciového trhu byl bržděn poklesy akcií např. sektorů energie, telekomunikace a materiály.

Akcie maloobchodního prodejce luxusního zboží Tiffany & Co uzavřely výše 1 %. Firma oznámila za druhé čtvrtletí výsledky výsledky lepší než čekal trh. Navíc zvýšila svoji celoroční předpověď zisku.

Akcie Sears Holding Corp prudce vzrostly 12,6 %. Část firmy, Auto Center totiž rozšířila partnerství s Amazon.com. Její služby jsou nyní k dispozici po celých USA. Partnerství bylo poprvé oznámeno v květnu.

Akcie Tesly klesly 2,3 % a natáhly svůj pokles. Investoři akcie této firmy prodávali po rozhodnutí jejího ředitele Elona Muska neusilovat dále o stažení firmy z burzy. Mimo to broker Canaccord Genuity řekl, že čeká, že producent elektrických automobilů nedosáhne na cíle produkce svého Modelu 3.

Akcie Best Buy padly 5 %. Maloobchodní prodejce elektroniky oznámil pokles růstu online tržeb. Jeho výhled zisku na třetí čtvrtletí trh nenadchl.

Akcie Campbell Soup v úterý ztratily 2,1 %. New York Post totiž oznámil, že výrobce polévek svůj prodej neplánuje.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web