Akcie

Wall Street posílil s obratem Applu a technologií, ropa posílila akcie energií

Středa 12. září 2018 15:16

Akcie USA v úterý rostly. Akcie Applu vedly posílení akcií technologického sektoru. Růst více než 2 % cen ropy posílil akcie sektoru energie.

Akcie Applu vzrostly 2,5 % a posílly tak tři hlavní akciové indexy. Ve středu má Apple představit nové modely iPhonů.

Technologické akcie v úterý rostly s podporu růstu akcií Microsoftu 1,7 % a Facebooku 1,1 %. Akcie technologického sektoru Indexu S&P 500 letos posílily skoro 18 %. Je to nejvíce z akciových sektorů Indexu S&P 500 s výjimkou odvětví diskreční spotřeby. To letos vykazuje zisk rovněž 18 %.

Index S&P 500 pomohl posílit i index energií růstem 1 %. Akcie Exxon Mobil vzrostly 1,4 % a akcie Chevronu přidaly 0,5 %. Ceny ropy rostly poté, co sankce USA omezily exporty íránské surové ropy a rovněž i globální nabídku ropy.

Hurikán Florence táhne poptávku k firmám domácího zboží

Ve středu taky rostly akcie firem, které by mohly vykázat růst tržeb v souvislosti s hurikánem Florence. Ten byl přeřazen do vyšší kategorie 4. Čeká se, že by živel později během týdne měl způsobit sesuvy půdy v Jižní i v Severní Karolíně. Akcie maloobchodních gigantů se specializací na domácí zboží Home Depot a Lowe’s Companies rostly 1,5 % resp. 1,6 %. Rostly též akcie firem stavebních materiálů.

Akciový trh rostl přes trvající tlaky mezinárodního obchodu. Čína Světové obchodné organizaci (WTO) sdělila, že si přeje uložit sankce na USA. Spojené státy americké podle ní totiž nerespektují rozhodnutí ve sporu dumpingových cel.

Hlavní akciové indexy USA ve středu rostly. Indexy S&P 500 a Dow Jones Industrial Average zpevnily 0,4 % na 2 888 bodů resp. na 25 971 bodů. Index Nasdaq Composite připsal zisk 0,6 % na 7 972 bodů.

Akcie Western Digital v úterý odepsaly 3,6 %. RBC totiž jako jiní brokeři uvedla varování, že klesající ceny NAND čipů společnost oslabí.

Akcie Activision Blizzard vyskočily 7,1 % a akcie Take-Two Interactive Software přidaly 3,7 %. Broker Stifel totiž předpovídá silnou poptávku po jejich videohrách v období svátků.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web