Akcie

Wall Street posílil se zprávami pomoci ekonomice

Pátek 20. březen 2020 15:29

Akcie Spojených států ve čtvrtek vzrostly po nedávných prudkých ztrátách s tím jak tvůrci politik po celém světě přijímali další nouzová opatření ve snaze pomoci finančním trhům poradit si s hlubokými ekonomickými škodami způsobenými koronavirem.

Například Bílý dům vyjádřil naději, že balíček pomoci ekonomice stovek miliard USD bude Kongresem USA schválen. Evropská centrální banka rozhodla posílit hospodářství dalšími nákupy cenných papírů za 750 mld. EUR do konce roku. 

Ve čtvrtek akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) vzrostl 0,47 % na 2 409  bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) posílil 0,95 % na 20 087 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) vzrostl 2,3 % na 7151 bodů.

Ve čtvrtek se podobně jako v minulých dnech na burzách USA zobchodovaly stále velmi silné objemy, 18,51 mld. akcií, stále značně více než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 14,6 mld.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web